Navigatie overslaan
IJsvogel / Agami - Daniele Occhiato Alle berichten

Op ontdekkingsreis in de Nationale Vogelweek 2016

Geplaatst op 11 mei 2016

Door heel Nederland vogels ontdekken. Dat kan vanaf komend weekend weer in de Nationale Vogelweek. Van 14 t/m 22 mei zijn er door het hele land zijn er gratis vogelexcursies onder begeleiding van ervaren vogelkenners. Deelnemers zien de meest verbazingwekkende vogels in het wild en leren vogels herkennen en waarderen. Zo brengen we de verrassende schoonheid en diversiteit, maar ook kwetsbaarheid van de Nederlandse natuur onder de aandacht bij duizenden Nederlanders.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Op een Vogelweekexcursie ontdekken deelnemers vaak tientallen vogelsoorten. Dan staan ze opeens zomaar oog in oog met een uil, specht, ijsvogel, grutto of lepelaar. Maar ook zeldzame soorten als de wielewaal, grauwe klauwier, zeearend of wespendief worden in de Vogelweek vaak gezien.

Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek in samenwerking met Sovon vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en talloze vrijwilligers. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. De excursies zijn altijd voor kleine groepen en meestal gratis. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen veel vogels in het wild van dichtbij te zien. De honderden activiteiten en excursies zijn te vinden op www.vogelweek.nl.