Navigatie overslaan
Windmolens IJsselmeer / Pixabay Alle berichten

Online informatiebijeenkomst Vogels en de energietransitie

Geplaatst op 2 april 2021

Maakt u zich zorgen over de plannen voor windmolens en zonnepanelen en vraagt u zich af wat die betekenen voor vogels? Wij nodigen u graag uit voor een online informatiebijeenkomst ‘Vogels en de energietransitie’ op dinsdagavond 13 april. Doe mee om te horen wat er speelt, wat Vogelbescherming doet en wat u zelf kunt doen om voor de vogelbelangen op te komen.

Regionale Energie Strategie

Op dit moment worden de doelen van het Klimaatakkoord in dertig energieregio’s uitgewerkt in Regionale Energie Strategieën (RES). In de Regionale Energie Strategie staat waar en hoe duurzame elektriciteit opgewekt kan worden. Elke energieregio maakt zijn eigen keuzes en wijst zoekgebieden aan voor de plaatsing van zonnepanelen en windmolens. Dit kan van grote invloed zijn op het leefgebied van vogels.

Wat:
Online informatiebijeenkomst ‘Vogels en de energietransitie’

Wanneer:
13 april van 20.00 uur tot 21.15 uur

Voor wie:
Voor leden. Ook niet leden met interesse voor het onderwerp zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden is nodig om de deelnamelink te ontvangen.

Sprekers:
Leo Bruinzeel, ecoloog bij Vogelbescherming Nederland
Andrea Zierleyn, projectleider RES bij Vogelbescherming en gemeenteraadslid
Erik Klop, ecoloog bij Altenburg en Wymenga

Kluut windmolen / Michiel Locker - Fotogalerij Kluut windmolen / Michiel Locker - Fotogalerij

Belangrijke vogelgebieden moeten worden ontzien

Vogelbescherming Nederland is vóór het opwekken van duurzame energie, maar roept overheden op om beschermde natuurgebieden, weidevogelkerngebieden en vogeltrekroutes te ontzien in de Regionale Energie Strategieën. Ook moet er snel landelijk gedegen onderzoek komen naar de effecten van alle energieplannen op de natuur.

Helpt u mee?

U kunt helpen om te zorgen dat uw gemeente de juiste keuzes maakt bij de besluitvorming over de energieplannen die op tafel liggen. Nú is het moment om van u te laten horen. We hebben daarvoor een kant en klare brief ontwikkeld die u naar uw gemeente kunt sturen. In de online informatiebijeenkomst op 13 april hoort u waar wij ons zorgen over maken, wat we doen om voor de vogelbelangen op te komen én wat u zelf kunt doen. Via de chat kunt u uw vragen aan ons stellen. Vogelbescherming organiseert de bijeenkomst speciaal voor haar leden. Ook niet-leden met interesse in dit onderwerp zijn van harte welkom.

Kauw / Shutterstock Kauw / Shutterstock

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden. Het is een online bijeenkomst. Maandag 12 april (een dag voor de bijeenkomst) ontvangt u van ons een link voor de bijeenkomst. We organiseren de bijeenkomst via ZOOM en zorgen voor een duidelijke uitleg. Ook staan we de avond zelf (telefonisch) paraat mocht u problemen hebben met inloggen. Graag (online) tot ziens op 13 april!

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws

Vogels en de energietransitie

Vogelbescherming is groot voorstander van de energietransitie, mits er voor echt duurzame oplossingen gekozen wordt. Dat betekent geen windmolens en zonnepanelen in belangrijke vogelgebieden!

Help mee en laat van u horen