Navigatie overslaan
Roofvogelportretten van Marike van der Zee Alle berichten

Nu te zien bij Vogelbescherming

Geplaatst op 26 september 2019

Sinds kort hangt een serie roofvogelportretten van Marike van der Zee bij Vogelbescherming. Iedereen die doordeweeks de winkel bezoekt, kan er even van meegenieten.

Tot en met december zijn bij Vogelbescherming een serie geschilderde roofvogelportretten te zien van Marike van der Zee. Zij verenigt zo haar liefde voor schilderen en voor natuur. “Ik bewonder de doordringende en gefocuste blik van deze roofvogels en hun krachtige uitstraling. Bovendien is er een enorme variëteit aan verschijningsvormen. Deze dieren zijn met recht betoverend.”

Eigenlijk zou ik ook nog wel uilen willen schilderen en dan in zijn geheel en in actie.

“In de selectie van de roofvogels voor mijn schilderijen ben ik vooral op de blik in de ogen afgegaan. Verder heb ik zoveel mogelijk verschillende vormen en kleuren willen laten zien. Het moesten ook portretten worden. Maar de Stellers zeearenden zijn zo knus met z’n tweeën, dat ik daar een uitzondering voor heb gemaakt. Eigenlijk zou ik ook nog wel uilen willen schilderen en dan in zijn geheel en in actie.” 

“Mijn vader heeft me geleerd vogels te waarderen. Wij gingen vroeger regelmatig de duinen in met de verrekijker om vogels te zien. Gelukkig zijn er in vergelijking tot die tijd steeds meer roofvogels te zien.” 

Roofvogelportretten van Marike van der Zee Roofvogelportretten van Marike van der Zee

“Op de lagere school mochten we zelf een onderwerp voor een spreekbeurt bedenken en ik heb toen een vurig betoog gehouden om roofvogels voortaan stootvogels te noemen. Dat klinkt aardiger, ze pikken tenslotte helemaal niets.”

Schilderen op doek is niet het enige wat Marike doet. “Ook meubels, muren en textiel vind ik heel geschikt om te beschilderen en een nieuw leven te geven. Ik heb heel wat kastjes en tafeltjes van de vuilverbranding gered, opgeknapt en beschilderd. Ik heb een nachtkastje beschilderd met bijeneters, een ladekast met flamingo’s en bijzettafels met pinguïns en meer. Vogels zijn altijd favoriet geweest.”

Kijken?

U kunt de schilderijen van Marike van der Zee bekijken bij Vogelbescherming op werkdagen van 10.00-17.00 uur.

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan lees je over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus