Navigatie overslaan
Kruidenrijk weiland / Rene Faber Alle berichten

Nieuwe ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’

Geplaatst op 8 januari 2020

Ideeën van boeren en particulieren om samen lokale natuur te herstellen maken nu kans op 25.000 euro. Het stimuleren van de samenwerking tussen boeren en particulieren om samen de biodiversiteit in hun regio te versterken, dat is het doel van de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Deze stimuleringsprijs wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Vogelbescherming is partner van het Deltaplan.

Op verschillende plekken in Nederland werken boeren en particulieren samen aan het herstellen van biodiversiteit in hun omgeving. Zo zijn er gezamenlijke projecten om bloemenranden langs akkers te realiseren. Een ander voorbeeld is het samen investeren in duurzame voedselproductie zoals voedselbossen. En boeren die, met behulp van natuurliefhebbers, houtwallen terugbrengen en samen onderhouden.

Inspirerende ideeën

De voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en juryvoorzitter Louise Vet over de nieuwe prijs: “We kijken uit naar alle inspirerende ideeën en we hopen met dit initiatief, financieel mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, dat nog veel meer mensen gemotiveerd zijn om samen aan de slag te gaan. Want iedere bijdrage aan natuurherstel in Nederland telt!”

Inschrijven kan vanaf nu via samenvoorbiodiversiteit.nl en loopt tot 9 februari 2020.

Op 5 maart 2020 worden de twee winnende ideeën bekend gemaakt.