Navigatie overslaan
Bloemrijke weide / Rene Faber Alle berichten

Natudis en Vogelbescherming sluiten overeenkomst voor Red de Rijke Weide

Geplaatst op 22 januari 2014

Vogelbescherming en Natudis - groothandel in biologische producten en eigenaar van de winkelketen Natuurwinkel - hebben op de Biovak in Zwolle een overeenkomst gesloten rondom de campagne Red de Rijke Weide. Natudis zal via zijn winkels en uitgebreide netwerk als prominente groothandel de campagne onder de aandacht van duizenden consumenten brengen. De samenwerking is een belangrijke stap voor Red de Rijke Weide.

Steun van boeren, consumenten en de tussenhandel is van cruciaal belang om het uiteindelijke doel van 200.000 hectare bloemrijke weide te bereiken. Dat is nodig om te voorkomen dat de weidevogels uit Nederland verdwijnen. Deze samenwerking biedt ook de mogelijkheid om consumenten te bereiken met producten zoals kaas van de weidevogelboeren van Vogelbescherming.

Gezond voedsel met respect voor de natuur

Tijdens de ondertekening benadrukte de directeur van Natudis, Petra van der Linden, dat deze samenwerking met Vogelbescherming goed bij het bedrijf past: Natudis staat voor gezond voedsel dat met respect voor de natuur is geproduceerd. Kees de Pater die namens Vogelbescherming tekende, stelde dat Vogelbescherming zich natuurlijk in eerste instantie inzet voor de weidevogels, maar dat de inspanningen voor weidevogels tegelijkertijd bijdragen aan een heel scala aan natuurdoelen, als herstel van de bijenstand, bijzondere bloemen en vlinders.

Biovak is de grootste beurs op het gebied van biologische producten in Nederland. Vogelbescherming staat op de beurs om Red de Rijke Weide onder de aandacht brengen van biologische boeren, de retail en consumenten.