Navigatie overslaan
Graspieper / Fokke Spoelstra Fotogalerij Alle berichten

Lid van een politieke partij? Help vogels en natuur met amendementen

Geplaatst op 4 september 2023

Politieke partijen komen deze weken met hun verkiezingsprogramma’s naar buiten. Nu de eerste concepten verspreid worden, is er nog één kans om vogels en natuur in de programma’s te verankeren: het indienen van amendementen. Ben jij lid van een politieke partij en wil je meehelpen? Neem dan contact met ons op.

De eerste verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in de race voor de Tweede Kamer druppelen binnen. Een spannende tijd. Want Vogelbescherming Nederland probeert actief om belangrijke thema’s voor vogels en natuur in verkiezingsprogramma’s opgenomen te krijgen. Dat doen we bijvoorbeeld door de programmacommissies aan te schrijven met onze aanbevelingen en in gesprek te gaan over hoe ze deze kunnen verwerken. Nu de eerste concepten gepubliceerd worden is er nog één laatste kans om het belang van vogels en natuur in de programma’s te verankeren: amendementen.

Amendementen indienen

Leden van politieke partijen hebben namelijk de mogelijkheid om amendementen in te dienen op het verkiezingsprogramma van die partij. Wij komen daarom graag in contact met vogelliefhebbers die lid zijn van een politieke partij en die zich willen inzetten voor vogels en natuur. Het maakt niet uit van welke partij je lid bent. Samen kunnen we echt een verschil maken.  

Kom in contact

Ben jij lid van een politieke partij en wil je meehelpen? Neem contact met ons op via verkiezingen@vogelbescherming.nl. We helpen je graag verder.

Let op: de deadline voor het indienen van amendementen is vaak al op zeer korte termijn! Voor sommige partijen is dit zelfs al eind deze week, 8/9 september 2023. Wacht niet te lang met contact opnemen. 

Help mee vogels beschermen

Vogels zijn er overal en altijd: alledaags en fascinerend, spannend en ontroerend tegelijk. Wij kunnen ons een wereld zonder vogels niet voorstellen. Help mee vogels beschermen en ontvang ook nog eens ons magazine Vogels.

Word lid

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws