Navigatie overslaan
Groene start - #nietzondernatuur / Frank de Roo Alle berichten

90 organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden

Geplaatst op 6 december 2023

Alle nieuwe Tweede Kamerleden kregen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra deed dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een ‘groene start’ te wensen.

De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB en verschillende natuur- en milieuorganisaties - willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle thema’s waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle belangrijke thema’s als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen. Daarom riepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Groene start - #nietzondernatuur / Frank de Roo Groene start - #nietzondernatuur / Frank de Roo

Nu handen uit de mouwen

De Tweede Kamer kleurde zo vandaag symbolisch groen. De organisaties benadrukken: Laten we samen niet alleen de Tweede Kamer, maar het hele land groen kleuren. Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we kunnen niet zonder natuur.

Uitdelen bij de Tweede Kamer

Het uitdelen van de biologische kamerplanten vond van 9:00 tot 11:00 uur plaats bij de hoofdingang van de Tweede Kamer.

Meer over de organisaties en #nietzondernatuur vind je op nietzondernatuur.nl.

Partner van BirdLife International

Wereldwijd wordt de natuur in hoog tempo vernietigd. Om dat te stoppen zijn er in alle landen sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming draagt daaraan bij als Partner van BirdLife International en ondersteunt een aantal partners bij hun ontwikkeling.

Bekijk de video over BirdLife International

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws