Navigatie overslaan
Waterland / Henk Smit Alle berichten

Het uithoudingsvermogen van WetlandWacht Henk Smit

Geplaatst op 12 december 2019

Deskundige vrijwilligers houden namens Vogelbescherming de kwaliteit van de Nederlandse natte natuur in de gaten. Ze heten WetlandWachten en ze zijn onmisbaar, want zulke ‘wetlands’ zijn van levensbelang voor veel (trek)vogels. Als de kwaliteit van een natuurgebied in het geding is, springen de WetlandWachten in de bres, altijd met het belang van vogels in het achterhoofd. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Vogelbescherming. Zo ook Henk Smit die de ontwikkelingen in het IJmeer op de voet volgt. Hij trok aan de bel toen midden in een Natura 2000-gebied de uitbreiding van een jachthaven werd gepland.

Als één eigenschap de WetlandWachten van Vogelbescherming verenigt, is het wel uithoudingsvermogen. Zij hebben de lange adem die nodig is om de trage wieken van de ambtelijke molens in beweging te krijgen als de kwaliteit van een natuurgebied op het spel staat. Dus, frappez toujours is een belangrijk uitgangspunt voor hun werkwijze. En je moet jouw natuurgebied natuurlijk goed kennen. Zo weten WetlandWachten keer op keer successen te boeken.

Henk Smit houdt het IJmeer in de gaten, en wel vanaf polder IJdoorn bij Durgerdam tot aan Muiden. Dankzij zijn volhardendheid weet Henk het nodige voor elkaar te krijgen.

Video in nieuw venster openen

Misstand gezien?

Signaleert u zelf bedreigingen of wilt u advies over natuurontwikkeling en de vogels in een wetland? Neem dan contact op met een WetlandWacht in uw buurt.

Vrijwilliger worden

Word je ook vrijwilliger? Vogels en natuur beschermen? Met z'n allen komen we verder! We zoeken allerlei soorten vrijwilligers.

Help mee

WetlandWacht bij jou in de buurt

WetlandWachten van Vogelbescherming houden de belangrijkste wetlands van ons land nauwlettend in de gaten. Als er bedreigende ontwikkelingen zijn voor de natuur en vogels, komen ze direct in actie. Signaleer je zelf bedreigingen of wil je advies over natuurontwikkeling en de vogels in een wetland?

Neem contact op met een WetlandWacht