Navigatie overslaan
Alle berichten

Het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat

Geplaatst op 21 februari 2023

Op maandagavond 13 maart organiseren Natuurmonumenten, de Natuur- en Milieufederaties, Vogelbescherming Nederland en SoortenNL het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat. Onder leiding van Sofie van den Enk gaan provinciale politici van verschillende politieke partijen uit Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht met elkaar in debat. Deelnemers aan het debat staan hoog op de verkiezingslijst van onder andere PVV, Ja21, BBB, VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks en de PvdD. De issues die aan de orde komen zijn klimaat en energie, water en droogte en landbouw en stikstof. Het debat geeft een goed beeld van de uitdagingen in de provincies en de oplossingen die verschillende partijen hiervoor zien.

Er staat bij de verkiezingen op 15 maart meer dan ooit op het spel voor de natuur, het klimaat en de landbouw. Voor de natuur- en milieuorganisaties voldoende urgentie om hierover een spannend debat te organiseren.

In de provincies moeten we met zijn allen de komende jaren een oplossing vinden voor de water-, klimaat- en stikstofcrisis. Want hoe gaan we om met de steeds drogere zomers en het schaarse water? Waar in de provincies komen nieuwe wind- en zonneparken? Hoe zien de verschillende partijen hun taak bij een succesvolle landbouwtransitie? Voor welke oplossingen pleiten de politieke partijen?

Kom ook!

Er valt echt iets te kiezen op 15 maart. Wie goed geïnformeerd zijn stem wil uitbrengen, is van harte uitgenodigd om op 13 maart het Grote Natuur- en Klimaatverkiezingsdebat bij te wonen.

Het debat vindt plaats op maandagavond 13 maart in Tivoli in Utrecht en start om 20.00 uur. Kaarten zijn gratis, te bestellen op de website van Tivoli Vredenburg. Wees er snel bij, de kaarten vliegen de deur uit.