Navigatie overslaan
Grutto / Corrie Gort - Fotogalerij Alle berichten

Grutto’s en graskaas op Oerol 2018

Geplaatst op 12 juni 2018

Weidevogels en de Terschellinger polder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en tijdens Oerol 2018 wordt dat op verschillende manieren belicht. Kom mee met de speciale fietsexcursies langs de vogelrijkste plekken, bezoek de expeditie Gegrond over dit eeuwenoude cultuurlandschap of eet de speciale Oerol graskaas.

Help weidevogels, eet Oerolkaas

Speciaal voor Oerol maakte de Terschellinger kaasfabriek heerlijke graskaas met paardenbloem: Oerolkaas. De melk voor de kaas wordt geleverd door boeren die veel rekening houden met de weidevogels op hun land. De kaas is op verschillende plekken op het festival te vinden: zo zit het op de borrelplanken bij de Vaste Gasten en Grand Restaurant The Barn op Westerkeyn. Bij de laatste kun je ook kun je een stuk kopen om mee te nemen naar huis Op zondag 17 juni om 12:30 wordt de kaas feestelijk aangesneden en kan er geproefd worden bij de Tramontana op Westerkeyn.

Fiets mee door de prachtige polder

Ga tijdens Oerol 2018 mee op fietsexcursie met ervaren gidsen van Vogelbescherming Nederland. Ontdek in een uur of twee de Terschellinger Polderroute en maak kennis met onze nationale vogel de grutto, en met de tureluur, kievit, scholekster en visdief. En als het meezit zeldzamere soorten zoals slobeend en zomertaling. Schrijf je in via www.vogelbescherming.nl/excursies.

Fietsexcursie Oerol Fietsexcursie Oerol

Gegrond

De fietsexcursies gaan ook langs het speciale Oerol project Gegrond, de expeditie die door kunstenaar Elmo Vermijs is gemaakt in opdracht van Vogelbescherming. Het bestaat uit twee projecten: een beeldend werk in de vorm van een geluidsspiegel op de waddendijk en Perspectief, waarin je met je voeten in de poldergrond het verleden, heden en de toekomst van de polder ervaart.

Bijzonder polderlandschap

In de Terschellinger polder leven tussen de grazende koeien grote groepen weidevogels, zoals grutto, scholekster en kievit. Deze ruim duizend hectare grote polder is door de nabijheid van de Waddenzee en het open landschap een van de rijkste weidevogelgebieden van ons land.
Met het project PolderPracht wil Vogelbescherming Nederland weidevogels beschermen en de pracht van de Terschellinger polder behouden. Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers laten we zien dat dit op een duurzame manier kan.

Oerol vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 24 juni. Kijk voor meer informatie op www.oerol.nl of op www.polderprachtterschelling.nl.

WAD is er aan de hand?

Het Waddengebied is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van ons land. Het is ook het leefgebied van miljoenen vogels. Maar met veel wadvogels gaat het niet goed. Als Waddenliefhebbers maken we het de vogels, vaak onbedoeld, moeilijk.
Dat kan anders!

#WADdoejij?

Gratis app Wadvogels

Miljoenen vogels maken gebruik van het Waddengebied. Maar hoe weet je waar de vogels het best te zien zijn, wanneer het hoogwater is en hoe herken je ze? Onze gratis app Wadvogels lost die problemen in één keer op.

Meer informatie en downloaden

Gerelateerde items