Navigatie overslaan
Grote stern / Piet Munsterman - Saxifraga Alle berichten

Griend gered

Geplaatst op 16 november 2016

Afgelopen voorjaar bezocht ik Griend. Het kleine, wat mysterieuze eilandje in de Waddenzee. Mysterieus, omdat het zich voortbeweegt én omdat het normaal gesproken off limits is voor bezoekers. Het is het domein van vogels.

Dit jaar voerde Natuurmonumenten, samen met Rijkswaterstaat, een groot reddingsplan uit. Door baggeraar Boskalis werd een enorme hoeveelheid zand opgespoten voor de westkust van het eilandje. Het zal als een zandmoter onderdeel gaan uitmaken van het natuurlijke proces van afkalving en aanzanding. Hierdoor zal Griend, in plaats van in de golven te verdwijnen, het unieke broedeiland blijven dat het al eeuwen is.

Meer over Griend leest u in de decemberuitgave van ons ledenblad vogels.

Mis niks met Vogels digitaal

Nieuws over vogels, vogels beschermen en Vogelbescherming krijgt u maandelijks in uw mailbox via Vogels digitaal. Zo blijft u op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen.

Gemakkelijk inschrijven

Optiek-specialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van Vogelbescherming.

Kom naar onze winkel