Navigatie overslaan
Ellen Hondeveld en Marcel Ligthart namens Vogelbescherming Nederland met Gert Bieshaar / Hugo Weenen Alle berichten
Ellen Hondeveld en Marcel Ligthart namens Vogelbescherming Nederland met Gert Bieshaar / Hugo Weenen

Gouden Lepelaar voor weidevogelman Gert Bieshaar

Geplaatst op 6 juli 2023

Gert Bieshaar uit Laren heeft vandaag de Gouden Lepelaar ontvangen, de onderscheiding van Vogelbescherming voor het op uitzonderlijke wijze beschermen van vogels. Bieshaar ontvangt deze erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de weidevogels in de Eempolder. Hij staat in de regio dan ook bekend als dé weidevogelman.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Eempolder is Gert Bieshaar uitgebreid in het zonnetje gezet. Hij ontvangt de Gouden Lepelaar voor meer dan 30 jaar weidevogelbescherming in Eemnes, waar hij wordt gezien als de pionier van weidevogelbescherming. Werk dat hard nodig is: vogelsoorten als de grutto, kievit en tureluur staan in ons land ernstig onder druk.

Gert Bieshaar is een verbinder, hij brengt alle partijen in het veld samen om de vogels te beschermen. Veel melkveehouders kreeg hij zo ver om zich in te zetten voor de weidevogels op hun land. Ook stuurt hij tientallen vrijwilligers aan om zo het beschermingswerk voor de weidevogels te kunnen realiseren. Niet voor niets staat Gert Bieshaar in de regio bekend als dé weidevogelman.

De Gouden Lepelaar

Vogelbescherming Nederland reikt de Gouden Lepelaar uit sinds 1974. De onderscheiding gaat jaarlijks naar een persoon die zich op uitzonderlijke wijze jarenlang heeft ingezet voor het beschermen van vogels.

Alles over weidevogels

Vogelbescherming stelde factsheets samen op basis van alle onderzoeken in binnen- en buitenland. Gratis, voor iedereen die betrokken is of meer wil weten over weidevogels.

Download factsheets

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws