Navigatie overslaan
Boomklever / Shutterstock Alle berichten
Boomklever / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Gezocht: kandidaten voor de Ledenraad (3)

Geplaatst op 8 januari 2019

Vanaf nu tot 1 februari 2019 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Jaap van der Waarde wat hem motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.

Jaap van der Waarde

Leeftijd: 53
In de Ledenraad sinds: 2016
Beroep: Bioloog, natuurbeschermer bij Wereld Natuur Fonds

1. Waarom zet u in voor de bescherming vogels?

“Toen ik 6 was ging ik voor het eerst met mijn vader vogels kijken. SIndsdien ben ik vogelaar geworden en gebleven. Vogelbescherming en BI doen fantstisch werk. Ik probeer daar via de LR iets aan bij te dragen.”

2. Wat is uw mooiste vogelervaring?

“De eerste keer dat ik een vogel zag en zelf determineerde. Hij was blauw en oranje, ik kon me niet voorstellen dat we zulke mooie vogels hadden in Nederland. Mijn eerste boomklever.”

3. Wat spreekt u aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“De Ledenraad is het hoogste orgaan binnen Vogelbescherming en daarom is het belangrijk dat er voldoende mensen tijd en capaciteit in investeren. De groep geeft een gevoel van mede-eigenaarschap van het beleid van de Vogelbescherming. Er is ook ruimte voor een ieder lid om zijn of haar eigen kennis en kunde in te brengen. De sfeer is erg goed.”

4. Waarom zouden leden zich volgens u kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

“Je doet bestuurservaring op als je dat nog niet had, je komt interessante mensen tegen, je hoort nog meer wat er speelt in de wereld van natuurbescherming en je draagt daadwerkelijk bij aan het werk van Vogelbescherming.”

Medewerkers Vogelbescherming

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht.

Bent u enthousiast en wilt u zich kandideren?

Dat kan tot 1 februari 2019. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen.

 

Meer weten?