Navigatie overslaan
Wenkbrauwalbatros / Shutterstock Alle berichten
Wenkbrauwalbatros / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Gezocht: kandidaten voor de Ledenraad (2)

Geplaatst op 11 december 2018

Vanaf nu tot 1 februari 2019 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Tjeerd Burger wat hem motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.

Tjeerd Burger

Leeftijd: 28
In de Ledenraad sinds: Juni 2018
Beroep: Projectmanager bij ProRail

1. Waarom zet u zich in voor de bescherming van vogels?

“Naast van vogels en natuur genieten wil ik mij ook inzetten voor het behoud ervan. Zowel in Nederland als in het buitenland zie ik dat natuur onder druk staat en dat bescherming hard nodig is. Gelukkig werpt bescherming ook af en toe zijn vruchten af, en dat zorgt weer voor mooie momenten in ’t veld!

2. Wat is uw mooiste vogelervaring?

“Mijn eerste albatros, die terwijl ik aan het zwemmen was op een paar meter van mij neerstreek op het water. Fantastische beesten, een beetje mysterieus en ook schitterend hoe ze over het water zeilen/keilen.”

3. Wat spreekt u aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Je krijgt vanaf de zijlijn veel mee van wat er speelt binnen Vogelbescherming en hoe de organisatie in elkaar zit. Dat is boeiend, en tegelijkertijd krijg je de kans om serieus mee te denken. Zo leveren we nu concreet input voor het Strategisch Meerjaren Plan, wat Vogelbescherming richting moet geven de komende jaren. Daarnaast bestaat de Ledenraad uit betrokken en gepassioneerde beschermers. Ik ben een van de jongere leden, zodat ik (hopelijk) af en toe verfrissende blik ergens op kan werpen.”

4. Waarom zouden leden zich volgens u kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

“Ik zie het echt als een win-win. Aan de ene kant kun je actief bijdragen aan de bescherming van vogels, en aan de andere kant leer je hoe een organisatie als Vogelbescherming werkt, wat de dilemma’s en uitdagingen zijn en leer je onder meer interessante mensen kennen.”

Medewerkers Vogelbescherming

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht.

Bent u enthousiast en wilt u zich kandideren?

Dat kan tot 1 februari 2019. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen.

 

Meer weten?