Navigatie overslaan
Grutto / Anton Kieftenburg Alle berichten

Geen extra geld voor weidevogels

Geplaatst op 8 december 2016

De Tweede Kamer heeft vandaag een amendement van GroenLinks verworpen om 2,5 miljoen euro extra uit te trekken voor het redden van de weidevogels. Vogelbescherming vindt dit onbegrijpelijk en teleurstellend. 

Wel een plan, maar geen geld

Vorige week nog nam een Kamermeerderheid een motie van GroenLinks en PvdA aan met de strekking dat staatssecretaris Van Dam met een goed reddingsplan voor weidevogels moest komen.

Vogelbescherming vindt het onbegrijpelijk dat één week later een zeer bescheiden financiële impuls voor het realiseren van zo’n plan nu wordt verworpen door diezelfde Tweede Kamer. Een meerderheid van de Tweede Kamer erkent dus nog steeds niet, dat Nederland verantwoordelijk is voor de instandhouding van weidevogels zoals de grutto. Voortgaan op de huidige weg betekent dat de achteruitgang van weidevogels onverminderd doorgaat.

Klacht bij Europa

Afgelopen maand heeft Vogelbescherming een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Nederlandse staat omdat ons land zich onvoldoende inspant de weidevogels van de ondergang te redden.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen van deze site via email. Tuintips, mooie vogels, columns, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Meld u aan voor Vogels digitaal