Navigatie overslaan
Scholekster / Anco Euser Fotogalerij Alle berichten

Fotowedstrijd: Wat is de favoriete sport van de scholekster?

Geplaatst op 14 april 2023

Zitten er bij jouw sportvereniging ook scholeksters? We zoeken namelijk – met een knipoog – de favoriete sport van de scholekster. Dit doen we door middel van een fotowedstrijd. De winnende fotograaf krijgt een gratis vergroeningsadvies voor haar/zijn sportclub. 

2023 is het Jaar van de Scholekster. In dit jaar vragen Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland aandacht voor de benarde positie van scholeksters in ons land. Dat doen we o.a. door onderzoek en concrete beschermingsmaatregelen, maar ook door meer bekendheid te vragen voor deze soort.

Sportscholeksters

De laatste jaren komen steeds meer scholeksters naar dorp en stad om daar te broeden. Vooral op platte daken, maar ook in bloembakken en op of bij sportvelden. Sowieso zijn grasvelden favoriet bij deze soort, omdat ze er regenwormen en ander bodemleven uit de grond peuren. Vandaar dat grazige sportvelden op de belangstelling kunnen rekenen van deze zwart-witte steltlopers. Daarnaast kan een sportveld of sintelbaan – of anders het dak van de kantine – ook dienst doen als nestplek.

Doe mee aan de fotowedstrijd!

Zitten er bij jouw sportvereniging ook scholeksters? Stuur een foto op van een scholekster op bijvoorbeeld een voetbalveld, of bij een atletiek- of golfbaan, of een andere buitensport natuurlijk. Let op dat je de scholekster niet verstoort! De winnende fotograaf krijgt een gratis vergroeningsadvies voor haar/zijn sportterrein. Stuur je foto naar sportscholekster@vogelbescherming.nl onder vermelding van je contactgegevens en de naam van de sportvereniging. Inzenden kan tot en met 30 juni 2023.

Meer verhalen .... in Vogels

Vogels is het tijdschrift voor onze leden, met prachtige fotoreportages en opmerkelijke verhalen. Een scala aan groot en klein nieuws, over vogels, kijk- en excursietips en nog veel meer. Word lid en ontvang
Vogels 5x per jaar.

Lees meer

Help de boerenlandvogels

Er is helaas bijna geen geschikt leefgebied meer voor typische boerenlandvogels zoals de grutto, kievit of patrijs. Vogelbescherming is vastberaden om te investeren in de volle rijkdom van het Nederlandse landschap. Vol drassige, bloemrijke weides
en natuurrijke akkers.

Help mee en doneer