Navigatie overslaan
Taigaboomkruiper / Shutterstock Alle berichten

De provincie die blijft geven

Geplaatst op 19 april 2023

De laatste dag is aangebroken en we kunnen nu wel rustig stellen dat de tour du Limburg een grandioos succes is. Ivo Niehe had het niet beter kunnen verwoorden. We hebben zelfs een nieuwe provincie slogan bedacht: "Limburg, de provincie die blijft geven". Als klap op de vuurpijl gaan we opzoek naar de kortsnavelboomkruiper. Echter laat deze zich niet snel zien en Arjan wordt gefrustreerd. Gaan ze dan toch tijdens de finale de handdoek in de ring gooien?

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Geef voor vogels

Vogels zijn er altijd en bijna overal. Ze bezorgen ons plezier en blijven ons verwonderen. Toch is de aanwezigheid van vogels niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk of dreigen zelfs uit ons land te verdwijnen. Help ook mee.

Doneer nu

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts