Navigatie overslaan
Alle berichten

Champions of the Flyway 2015

Geplaatst op 13 februari 2015

Op Cyprus worden elk jaar 2,5 miljoen trekvogels illegaal gevangen. Ze eindigen in de pot als ‘lekkernij’. De internationale trekvogel-telwedstrijd Champions of the Flyway genereert fondsen om de mega stroperij te lijf te gaan. Ook Vogelbescherming doet in een team mee.

Gesponsord tellen

BirdLife International wil haar partner BirdLife Cyprus helpen om het omvangrijke probleem van illegale vogeljacht op Cyprus aan te pakken. Op 25 maart strijdt daartoe een gedreven gezelschap van internationale teams om de titel Champions of the Flyway in een intense 24-uurs Big Day. Welk team telt de meeste soorten, de grootste aantallen? De race wordt georganiseerd om het wonder van de vogeltrek te vieren, maar vooral om geld in te zamelen voor BirdLife Cyprus. De Big Day vindt plaats in Eilat en omgeving, in zuidelijk Israël, dat bekend staat als een hotspot voor vogeltrek.

The Dutch Knights

Vogelbescherming Nederland is vertegenwoordigd in de persoon van medewerker Gert Ottens, die samen met twee andere Nederlanders als het team ‘Dutch Knights’ de competitie zal aangaan. Bijdragen gaan reglementair naar een door BirdLife uitgekozen project in Zuidoost-Europa. Dat het werkt bewijst dit voorbeeld uit Georgië, waarvoor vorig jaar fondsen werden verworven.