Navigatie overslaan
Drieteenstrandlopers op hoogwatervluchtplaats / Griend Alle berichten
Drieteenstrandlopers op hoogwatervluchtplaats / Griend Logo podcast vogelspotcast

Door Arjan Dwarshuis
De Vogelspotcast

Bonte verzameling van steltlopers

Geplaatst op 12 november 2021

Nederland kan tijdens de vogeltrek gezien worden als een wegrestaurant voor vogels. De Breebaartpolder is zo’n plek in Nederland, waar duizenden vogels foerageren voordat ze hun grote reis naar Afrika maken. Het is volgens Arjan DE plek om stellopers te spotten, zoals de bonte strandloper en de zwarte ruiter. Met één ultieme zeldzaamheid: de breedbekstrandloper. Maar of dat gaat lukken…..

De polder Breebaart ligt langs de Dollard, bij Termunten in Groningen. Vind het op mijnvogelvinder.nl en je ziet meteen een lijst met vogels die je er in deze periode kunt vinden.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Logo De Stroom Logo De Stroom

De Vogelspotcast is een uitgave van De Stroom. Meer afleveringen

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts