Navigatie overslaan
Alle berichten

Boek ‘Vogels en golfbanen’ gepresenteerd

Geplaatst op 22 mei 2015

Vogelbescherming Nederland en de Koninklijke Nederlandse Golffederatie hebben vandaag op de Kennemer Golf & Country club in Zandvoort het handboek ‘Vogels en Golfbanen’ gepresenteerd. Het boek is een leidraad voor de golfbanen in ons land hoe ze hun terrein vogelvriendelijker kunnen inrichten. Het handboek volgt op het project van Vogelbescherming en de NGF ‘Committed to Birds’, waaraan zeven golfbanen hebben meegewerkt.

Meer birdies op de Nederlandse golfbanen

Golf en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De circa 10.000 hectare aan golfbanen in ons land vormen een groot groen landschap, waar veel vogels verblijven. Een witte kwikstaart op de green is niet ongewoon, net als een sperwer die boven de hoofden van de golfers vliegt.

Vogelbescherming Nederland en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie hebben daarom de handen in één geslagen met het project ‘Committed to Birds’. Zeven golfbanen, in vijf verschillende landschapstypen, hebben samen met Vogelbescherming gekeken naar welke soorten er op hun baan kunnen voorkomen en welk beheer ze voor die soort kunnen toepassen.

Dat project heeft het handboek ‘Vogels en golfbanen’ opgeleverd, waarin adviezen staan die golfbanen op hun eigen terrein kunnen doorvoeren. De zeven pilotbanen zijn: Golfbaan de Texelse, Kennemer Golf & Country Club, Oosterhoutse Golfclub, Leeuwarder Golfclub De Groene Ster, De Zuid Limburgse Golf- en Countryclub Wittem, Golfvereniging De Batouwe en Het Rijk van Nijmegen. Het boek is vanaf vandaag te verkrijgen via de NGF.