Navigatie overslaan
Birds bees and business Alle berichten

Birds bees and business

Wat is het verband tussen vogels, vrouwen in West-Afrika en uw handcrème?

Geplaatst op 9 april 2021

Uw keuze voor welke shampoo, zeep of handcrème u gebruikt heeft gevolgen in West-Afrika. In veel verzorgingsproducten zit namelijk sheaboter, gemaakt van de noten van de sheabomen die groeien in de Sahel. De vraag naar shea-boter stijgt, maar het gebied waar deze bomen groeien wordt steeds droger en kaler. De lokale bevolking ziet de oogst mislukken en onze Hollandse trekvogels vinden hier in de winter steeds minder voedsel.

22 april op National Geographic

Eddy Zoey en Lauren Lewis reizen onze trekvogels achterna in de documentaire Birds, Bees and Business. Geniet mee van hun reis op National Geographic op donderdag 22 april om 22 uur.

Birds bees and business / Lars Soerink

Met het project Birds, Bees and Business werken Vogelbescherming Nederland en Cordaid samen om het landschap voor onze trekvogels te herstellen en helpen ze de vrouwen in West-Afrika hun inkomsten veilig te stellen.  Hoe ze dat doen? Eddy Zoey en Lauren Lewis ontdekken het in Burkina Faso.  

Benieuwd naar het project Birds, Bees and Business? Kijk op www.birdsbeesbusiness.nl voor meer informatie.

Vogelbescherming internationaal

Veel vogels zijn trekvogels. Om ze goed te kunnen beschermen zijn wereldwijd sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming werkt samen met BirdLife Partners langs de trekroute en ondersteunt ze waar nodig.

Ons internationale werk

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen via de digitale nieuwsbrief. De beste tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels digitaal

Meer over

internationaal birdlife resultaat birdsbeesbusiness ontbossing burkinafaso ghana

Deel dit bericht