Navigatie overslaan
 Aeres Hogeschool Almere / Fred van Diem Alle berichten

Award Natuurinclusief Bouwen op Dutch Design Week

Geplaatst op 28 augustus 2023

De prijsuitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week in oktober. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden van de Award een internationaal podium om hun project te presenteren. Inschrijven kan nog!

De Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming is dé prijs voor het meest inspirerende natuurinclusieve project. De prijs wordt uitgereikt aan het project dat aantoonbaar het meest rekening heeft gehouden met de behoeften van alle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier. De genomineerden zijn trendsetters, die op vernieuwende wijze zoeken naar manieren om mét de natuur te bouwen zodat het kansen biedt voor de biodiversiteit. Vogelbescherming is daarom trots dat de deelnemers aan de Award een podium krijgen tijdens de Dutch Design Week (DDW).

Aeres Hogeschool Almere / Fred van Diem Aeres Hogeschool Almere / Fred van Diem

Netwerken en kennis uitwisselen

De Dutch Design Week is het grootste designevenement in Noord-Europa. Jaarlijks trekt het evenement, dat inzet op de stimulering van innovatie en kruisbestuiving, zo’n 350.000 bezoekers; veelal ontwerpers, kunstenaars en andere professionals die inspiratie komen opdoen, netwerken en kennis uitwisselen.

Projectleider Merel Roks: “Voor de genomineerden is dit de kans om hun natuurinclusieve ontwerp onder de aandacht te brengen van een breed publiek van vakgenoten en gelijkgestemden. Bovendien biedt de DDW gelegenheid om ideeën uit te wisselen, samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en contacten te leggen voor toekomstige natuurinclusieve projecten.”

Aeres Hogeschool Almere / Fred van Diem Aeres Hogeschool Almere / Fred van Diem

Inschrijven voor de Award kan nog!

De DDW vindt plaats van 21 tot 29 oktober in Eindhoven. De Award-uitreiking zal op de middag van 26 oktober plaatsvinden in Plug-in City in Eindhoven. Heb jij ook een natuurinclusief project of ontwerp dat je in de schijnwerpers wilt zetten? Je kunt je nog tot 1 oktober inschrijven voor de Award. Wie weet presenteer jij dan straks jouw ontwerp tijdens de Dutch Design Week.

Bouw natuurinclusief

Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomerhitte, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Kijk voor inspiratie en oplossingen op

bouwnatuurinclusief.nl

Een keur aan nestkasten

Veel vogels kun je helpen met een nestkast. Elke soort heeft eigen woonwensen. Waar en hoe je de nestkast ophangt, is belangrijk, net als het type kast. Koop 'm bij Vogelbescherming, dan steun je ook ons werk.

naar de webshop