Navigatie overslaan
Kokmeeuw / Jelle de Jong Alle berichten

5 podcasts over natuur en vogels voor met je kinderen

Geplaatst op 1 februari 2024

Tijdens deze donkere maand genieten van een rustmomentje met een podcast op, waar ook kinderen van zullen genieten. Dat klinkt als muziek in de oren! Hieronder inspiratie voor minstens vijftig uur luisterplezier.
Logo Vogelspotcast Logo Vogelspotcast

De Vogelspotcast

Vogelspotters Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen gaan op pad en vertellen alles over de vogels die ze tegenkomen. Ben je benieuwd wat ‘eendjes kijken deluxe’ is? Of wil je luisteren naar een nachtelijke zoektocht naar de oehoe? Luister dan naar de Vogelspotcast.

Logo Groene orgen Logo Groene orgen

Groene oren

Luister naar dertien interviews met dieren en planten uit de Nederlandse natuur. Altijd al in gesprek willen gaan met een nachtzwaluw? Grijp je kans in deze grappige en leerzame podcast-serie.

Logo Boscast Logo Boscast

De Boscast

Deze leuke serie van zeven afleveringen staat vol met dierenverhalen uit het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Eugene de uil is speciaal wakker gebleven om je vanuit vogelvlucht naar dit mooie natuurgebied te laten kijken.

Logo Tjif en Tjaf Logo Tjif en Tjaf

Tjif en Tjaf

Ga met vogelaars Thijs en Thijs mee de natuur in, op zoek naar fantastische vogels. Van het centrum van Arnhem tot het Waddeneiland Texel, van de Veluwe tot het buitenland, met dit duo kom je nog eens ergens!

Logo Uitgevogeld Logo Uitgevogeld

Uitgevogeld

In de zeven afleveringen van Uitgevogeld leer je van alles over vogels zoals de magische winterkoning, of de ooievaar. Is een slechtvalk echt zo slecht, draagt de winterkoning een kroon? Luister mee en krijg uitgebreid antwoord op deze vogelvragen.

Werkstukken vol weetjes en informatie over vogels

Ga je een spreekbeurt of werkstuk houden over vogels of wil je zomaar wat leuks lezen over vogels? Download dan één van de vele leuke werkstukken over bijvoorbeeld vogeltrek of uilen. 

Download een werkstuk

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts