Navigatie overslaan
Vogels tellen in de tuin tijdens de Tuinvogeltelling
Vogels tellen in de tuin tijdens de Tuinvogeltelling

Web-app MijnTuinvogeltelling

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari 2024 kunt u via de web-app MijnTuinvogeltelling uw telling insturen. MijnTuinvogeltelling is een web-app voor de mobiele telefoon, u hoeft de web-app niet te downloaden. 

Deze web-app is ontwikkeld om makkelijk en snel uw telling door te kunnen geven tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Met MijnTuinvogeltelling heeft u tijdens het tellen alles bij de hand wat u nodig heeft: het telformulier, de vogelgids en een handige herkenningstool. Bovendien kunt u zich in de aanloop naar het tellen alvast voorbereiden op het herkennen van vogels met de quiz.

Tellen via uw mobiele telefoon

Zet de web-app op het startscherm van uw mobiele telefoon en u kunt er zo mee aan de slag! De web-app heeft geen invloed op de opslagcapaciteit van uw mobiel. De web-app maakt het tellen via mobiele telefoons makkelijker, maar u kunt uiteraard ook via uw 'gewone' computer (blijven) tellen via dezelfde web-app. U ziet dan automatisch een versie die goed te lezen is op uw desktop.  

De voordelen van de web-app:

  • Een leuke quiz om uw kennis over het herkennen van vogels te testen
  • Tips voor hoe en waar u welke vogels kunt vinden: met de online vogelgids heeft u de tips en geluiden bij de hand
  • Een handig telformulier
  • Herken via de handige herkenningstool snel en makkelijk alle (tuin)vogels.

Hoe zet ik de app op het startscherm van mijn mobiele telefoon?

  • Open de web-app in de browser van uw mobiele telefoon. 
  • Zet de web-app op het beginscherm van uw telefoon.
  • Voor iPhone en Android gaat dat op een andere manier. Kijk hier voor instructies

 Deze web-app komt in de plaats van de oude app Tuinvogels, die niet meer beschikbaar is in de appstore en niet meer wordt ondersteund. 

Kijk hoe web-app MijnTuinvogeltelling werkt

Video in nieuw venster openen

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Nationale Tuinvogeltelling

De Tuinvogeltelling: jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon informatie krijgen om ze beter te beschermen. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Ga naar de Tuinvogeltelling