Partner2Partner-programma BirdLife

BirdLife International is een samenwerkingsverband van vogel- en natuurbeschermingsorganisaties in de gehele wereld. Vogelbescherming is de Nederlandse Partner van BirdLife. BirdLife International is actief in meer dan 100 landen, beheert meer dan 1 miljoen hectare natuurgebied en heeft ruim 10 miljoen leden en aanhangers. Daarmee behoort BirdLife tot de grootste natuurbeschermingsorganisaties ter wereld.

Actief in meer dan 100 landen

Nationale Partners zoals Vogelbescherming vormen de kern van BirdLife International. Zij verzorgen de nationale contacten en onderhouden eigen lokale netwerken. Het gezamenlijke werk van de Partners wordt gecoördineerd door een secretariaat in Groot-Brittannië en regionale kantoren in Europa, Amerika, Australie/Pacific, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Partner-programma

BirdLife zet zich in om natuurbeschermingsorganisaties te versterken in landen waar natuurbeschermers dun gezaaid zijn. Daarvoor is een Partner-programma in het leven geroepen. Vogelbescherming draagt hier langs verschillende wegen aan bij. Zo werken we samen met een groep (potentiële) BirdLife Partners langs de trekroute van vogels waar ook Nederland aan ligt (o.a. Marokko en Burkina Faso). Daarnaast zijn er nauwe banden met natuurbeschermers in de Antillen en in Indonesië.

Herstel de zoutpannen

Duizenden watervogels landen op hun trektocht in zoutpannen van Zuid-Europa en Noord-Afrika. In zilte bekkens vinden ze kleine diertjes, kostbaar voedsel. Veel zoutpannen verdwijnen. Vogelbescherming werkt samen met BirdLife aan het behoud, goed voor vogels én mensen.

doneer voor herstel zoutpannen

Gratis magazine Vogels Dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

bestel gratis magazine