Navigatie overslaan
BirdLife / Bernd de Bruijn

Partner2Partner-programma BirdLife

BirdLife International is een samenwerkingsverband van vogel- en natuurbeschermingsorganisaties in de gehele wereld. Vogelbescherming is de Nederlandse Partner van BirdLife. BirdLife International is actief in meer dan 100 landen, beheert meer dan 1 miljoen hectare natuurgebied en heeft ruim 10 miljoen leden en aanhangers. Daarmee behoort BirdLife tot de grootste natuurbeschermingsorganisaties ter wereld.

Actief in meer dan 100 landen

Nationale Partners zoals Vogelbescherming vormen de kern van BirdLife International. Zij verzorgen de nationale contacten en onderhouden eigen lokale netwerken. Het gezamenlijke werk van de Partners wordt gecoördineerd door een secretariaat in Groot-Brittannië en regionale kantoren in Europa, Amerika, Australie/Pacific, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Partner-programma

BirdLife zet zich in om natuurbeschermingsorganisaties te versterken in landen waar natuurbeschermers dun gezaaid zijn. Daarvoor is een Partner-programma in het leven geroepen. Vogelbescherming draagt hier langs verschillende wegen aan bij. Zo werken we samen met een groep (potentiële) BirdLife Partners langs de trekroute van vogels waar ook Nederland aan ligt (o.a. Marokko en Burkina Faso). Daarnaast zijn er nauwe banden met natuurbeschermers in de Caraïben en in Indonesië.

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws

Vogelonderzoeker Theunis Piersma

Op deze website schrijft Theunis Piersma geregeld blogberichten waarin hij lezers op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier meeneemt op de ongelofelijke reizen van trekvogels over de aardbol.

Lees hier zijn blogs