Navigatie overslaan
Alle berichten

Vogelbescherming wint Nationaal Groen Prijs met Tuintelling.nl

Geplaatst op 21 mei 2015

Vogelbescherming Nederland heeft vandaag samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Groenfonds Natuurprijs gewonnen met het project Jaarrond Tuintelling. De natuurorganisaties winnen daarmee een geldbedrag van 10.000 euro, te besteden aan het project.

In maart dit jaar startte Vogelbescherming samen met Sovon de Jaarrond Tuintelling. De tuintelling wordt ondersteund door vijf andere natuurorganisaties. De Jury van het Nationale Groenfonds Natuurprijs is onder de indruk van de samenwerking, waardoor veel mensen bereikt worden en van de laagdrempeligheid van het project.

Natuur in de tuin

Het doel van de Jaarrond tuintelling is om mensen meer te betrekken bij de natuur in hun eigen tuin. Deelnemers worden bewust van het leven in hun eigen omgeving en krijgen tips hoe ze hun tuin natuurvriendelijker kunnen inrichten. Door de grootte van het project gaat het de natuurorganisaties op termijn ook waardevolle informatie opleveren over de natuur in de Nederlandse achtertuinen.

Wie mee wil doen aan de Nationale Tuintelling kan zich inschrijven op www.tuintelling.nl. Je kunt elk moment beginnen met tellen.