Navigatie overslaan
Arubaanse holenuil / Aruba BirdLife Conservation Alle berichten

Teken de petitie behoud Arubaanse natuur

Geplaatst op 14 september 2016

Aruba Birdlife Conservation, partner van Vogelbescherming, zet zich in voor de redding van zestien natuurgebieden op het eiland die ten prooi dreigen te vallen aan projectontwikkeling. De Arubaanse natuurbeschermers zijn een petitie gestart om de Arubaanse overheid te overtuigen de beschermde status van die gebieden te respecteren en te versterken. Help ze met een handtekening!

Bouwen in de natuur?

Hoewel het Arubaanse parlement zich unaniem heeft uitgesproken voor behoud van de bedreigde natuurgebieden wil de huidige regering van Aruba toch de vrijheid hebben om zestien natuurgebieden op het eiland desgewenst voor andere doeleinden te laten ‘ontwikkelen’ (lees: bebouwen).

Amerikaanse steltkluut Amerikaanse steltkluut

Vogelbescherming steunt de Arubaanse natuurbeschermers

Aruba BirdLife Conservation is onlangs een handtekeningactie begonnen tegen de wens van de Arubaanse regering om in zestien belangrijke natuurgebieden met veel vogels bebouwing mogelijk te maken. De petitie staat ook open voor natuurliefhebbers van buiten Aruba. Vogelbescherming Nederland steunt de acties van de Arubaanse natuurorganisatie en roept iedereen op deze petitie ook te tekenen.