Navigatie overslaan
Huismus / Erik Jan de Vries (Fotogalerij) Alle berichten
Huismus / Erik Jan de Vries (Fotogalerij) Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Stem voor de nieuwe Ledenraad

Geplaatst op 17 april 2018

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 15 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer William van Lint.

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

William van Lint

Leeftijd: 47 jaar
In de Ledenraad: sinds 2014
Beroep: Manager Animal programmes and Conservation, bij de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA)

Waarom zet jij je in voor de bescherming vogels?

“Vogels zijn het waard! Afgezien van dat ik vind dat we een verantwoordelijkheid hebben om voor onze leefomgeving te zorgen, dat vogels een belangrijke indicator zijn voor hoe het met onze omgeving gaat, zijn vogels voor mij heel belangrijk. Ik geniet iedere dag van hun bedrijvigheid, gedrag, geluid, en daarom zet ik me vanzelfsprekend graag in voor hun bescherming.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

“Dat zijn er vele, dat ik vorig jaar voor het eerst na 10 jaar zag dat de huismussen gingen broeden in onze mussenflat. Mijn eerste neushoornvogel die boven het oerwoud vloog in Indonesië (daar sloeg m’n hart letterlijk van over). En met enige nostalgie mijn waarnemingen van korhoenders, toen nog op de Oirschotse heide in Brabant – in de vroege morgen, enigszins mistig, en dan het bolderen te horen - prachtig.

Het spreekt me vervolgens erg aan dat je hier als lid en vanuit je eigen ervaringen en achtergrond actief aan mee kunt denken, bij kunt dragen.

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Het is een mooie manier om te ervaren hoe de Vogelbescherming van ‘binnenuit’ werkt. Een professionele organisatie met toegewijde mensen. De Ledenraad wordt actief betrokken en goed geïnformeerd. Het spreekt me vervolgens erg aan dat je hier als lid en vanuit je eigen ervaringen en achtergrond actief aan mee kunt denken, bij kunt dragen.”

Waarom zouden leden volgens jou moeten stemmen voor kandidaten voor de Ledenraad?

“Voor leden is stemmen de manier om te zorgen dat de juiste mensen actief meekijken met Vogelbescherming als organisatie. Om op die manier te kunnen zorgen dat de juiste prioriteiten worden gesteld en dat de Vogelbescherming als een gezonde en daadkrachtige organisatie in de maatschappij blijft staan en een vuist kan blijven maken voor vogels.”