Navigatie overslaan
Ooievaar / Jouke Altenburg Alle berichten

Oproep: ooievaars tellen

Geplaatst op 10 januari 2018

Vogelbescherming ondersteunt de oproep van STORK - de Stichting Ooievaars Research & Knowhow - en Nico de Haan om in het weekend van 13 & 14 januari overwinterende ooievaars te tellen of ringnummers af te lezen.

Nico de Haan: “Toen ik in 1974 bij Vogelbescherming Nederland kwam werken waren de ooievaars bijna uit ons land verdwenen. Dankzij het uitzetproject van Vogelbescherming en de inzet van vele vrijwilligers is de ooievaar als broedvogel weer helemaal terug in ons land. De meeste ooievaars gaan op trek naar het warme zuiden, maar toch zijn er een aantal die hier overwinteren. Daar willen we zo veel mogelijk van weten, want meten is immers weten! Ik sta dan ook helemaal achter de oproep om met zoveel mogelijk mensen deel te nemen aan de wintertelling van de ooievaars. Iedereen kan meedoen, want iedereen herkent de ooievaar. Dus trek het veld in en tel mee. Het is in het belang van de ooievaars!”

Meldingen doorgeven

Ziet u een ooievaar? Geef dan aantal, plaats, datum en eventuele ringgegevens door. U kunt dat doen via waarneming.nl, via een e-mail met telgegevens naar wintertelling2018@ooievaars.eu of telefonisch via 06-57 76 13 10.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie op de website van STORK.