Navigatie overslaan
Videostill excursie Tiengemeten Alle berichten

Op vogelexcursie!

Geplaatst op 28 januari 2020

De excursies die vogelgidsen namens Vogelbescherming geven zijn ongekend populair. Binnen no time volgeboekt en de deelnemers laten hun waardering blijken. Als u ook een keer mee wilt, wees er vroeg bij! Ellen en Hans Willemsen leiden al jaren mensen rond op Tiengemeten, een schitterend natuureiland midden in het Haringvliet waar het goed vogels kijken is. Een impressie.

Ooit was Tiengemeten een akkerbouwgebied, maar na vele plannen voor een andere bestemming, werd het uiteindelijk een natuurgebied. Dat ging ook niet helemaal zonder slag of stoot, zoals de mooie documentaire Weemoed & Wildernis van Digna Sinke laat zien. De vogels profiteren intussen enorm van de geweldige rust op het eiland. Elk seizoen kunt u er weer andere specialiteiten zien. En altijd kans op de zeearend.

Ellen en Hans Willemsen kennen het eiland als hun broekzak, zo vaak komen ze er. Met aanstekelijke enthousiasme vertellen ze over de geschiedenis van het eiland en de vogels die je er kunt vinden. Elk jaar kunt u meerdere keren met ze meewandelen over Tiengemeten. Een absolute aanrader. Maar, als gezegd, wees er bijtijds bij. Ook de andere excursies zijn trouwens van harte aanbevolen.

Video in nieuw venster openen

Ook mee?

Meer informatie en opgeven vogelexcursies van Vogelbescherming.

Nog een tip. Tijdens de Nationale Vogelweek in mei kunt u op nog veel méér plekken mee op vogelexcursie. Een ideale manier om de vogels beter te leren kennen. Houd daarvoor onze berichtgeving in de gaten.

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws

Vogelboeken en -gidsen

Ben je op zoek naar een goed boek over vogels of de natuur? Vogelbescherming heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod in onze winkel en onze webshop. 

Bestel en help de vogels