Navigatie overslaan
Blauwborst / Shutterstock Alle berichten

Nationale Vogelweek 2020 van Vogelbescherming geannuleerd

Geplaatst op 30 maart 2020

Het voorjaar is aangebroken. Normaal gesproken is dit de tijd dat vogelliefhebbers naar buiten gaan om de vogels die terug komen uit Afrika te verwelkomen. De tijd waarin Vogelbescherming Nederland honderden excursies organiseert om zoveel mogelijk mensen hiervan te laten genieten: de Nationale Vogelweek. Vogelbescherming Nederland heeft helaas, vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, moeten besluiten de Vogelweek 2020 te annuleren.

Vogelbescherming Nederland was er helemaal klaar voor. Het aantal aangeboden excursies op www.vogelweek.nl nam dagelijks toe. Half mei zouden enkele honderden excursieleiders - een week lang - duizenden belangstellenden de mooiste vogels laten zien. Maar met die aantallen is een evenement als deze momenteel niet verantwoord. De Vogelweek 2020 is daardoor nu geannuleerd.

De volgende Vogelweek zal plaatsvinden van 8 t/m 16 mei 2021, dus dat kan iedereen alvast noteren. Begin volgend jaar zal Vogelbescherming mooie, nieuwe excursies presenteren op www.vogelweek.nl. In de tussentijd doet Vogelbescherming er alles aan om mensen in deze periode toch zo veel mogelijk van het vogelleven te laten genieten. Zo bieden de webcams van Beleef de Lente de mogelijkheid om live in de nesten van veel verschillende vogels te kunnen meekijken. Of doe mee met een van de gratis vogelcursussen van Vogelbescherming. Leer bijvoorbeeld in 10 online lessen de vogels in de tuin ontdekken.

Beleef de Lente

De camera’s van Beleef de Lente zijn vanaf begin maart tot eind juli aan bij verschillende vogelsoorten zoals de visarend, oehoe, steenuil, ooievaar, bosuil en nog veel meer.

Kijk de clipjes en lees de blogs

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus