Navigatie overslaan
Koolmees / Shutterstock Alle berichten

Koolmees live bij Beleef de Lente

Geplaatst op 25 maart 2021

Koolmees / Elwin van der Kolk Koolmees / Elwin van der Kolk

Ook voor de koolmezen gaat de lente beginnen. Zojuist zijn de camera’s van Beleef de Lente in de nestkast live gegaan en kunnen we meekijken hoe de koolmezen hun leven in de lente inrichten. Na een droevig seizoen (4 van de 6 jonge mezen gingen dood), maakt het Beleef de Lente-mezenpaar zich op voor een nieuw nestje. Een team van bloggers, waaronder de experts van het NIOO-KNAW, zal de ontwikkelingen op de voet volgen en voor de kijkers duiden. Geniet mee van de koolmees op Beleef de Lente. 

Beleef de Lente van Vogelbescherming is dit jaar fantastisch van start gegaan. De kuikens zijn uit het ei bij de bosuil, de slechtvalk broedt op 3 eieren, de zeearend op (waarschijnlijk) 2 en de steenuilen legden vanochtend hun eerste ei.
Kortom, er valt nu al een hoop te genieten via Beleef de Lente. Daar is nu de koolmees bij gekomen.

Geen enkel koolmezenjaar is hetzelfde. Er waren jaren dat de ene na de andere mees met succes uitvloog, jaren waarin de nestkast leeg bleef en jaren waarin jonge meesjes het door voedselgebrek of kou niet redden. Benieuwd hoe het de koolmezen dit jaar zal vergaan?
Kijk dan mee op vogelbescherming.nl/beleefdelente.

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Beleef de Lente

De camera’s van Beleef de Lente zijn vanaf begin maart tot eind juli aan bij verschillende vogelsoorten zoals de visarend, oehoe, steenuil, ooievaar, bosuil en nog veel meer.

Kijk de clipjes en lees de blogs