Navigatie overslaan
Regte heide / Shutterstock
Alle berichten

In gesprek met Piet van den Hout

Geplaatst op 2 juni 2023

Piet J. van den Hout rijgt in zijn nieuwe boek Op de huid van de heide de ene mooie natuurobservatie aan de andere. Een jaar lang maak je via zijn ogen mee wat er allemaal gebeurt op de Regte Heide, een natuurgebied ten zuiden van Tilburg. Piet richt zijn blik geregeld ook op gewone soorten. Zoals de meerkoet of de spreeuw. Maar als je beter kijkt, zoals de schrijver van het boek doet, hoe meer je erachter komt dat het helemaal geen ‘gewone’ soorten zijn. Piet is niet alleen begenadigd observator en schrijver, maar ook een heerlijke verteller. Gert Ottens en Arjan Berben van Vogelbescherming hebben er een makkie aan.

Vogelboekenpodkast

De Vogelboekenpodkast – een reeks waarin we Nederlandse auteurs van vogelboeken aan het woord laten –, is ook te beluisteren via Spotify en via Apple Podcasts.

Het boek Op de huid van de heide is verkrijgbaar bij je eigen boekhandel of online, bijvoorbeeld via de uitgever: Atlas Contact.

Meer weten over de auteur en zijn eerdere boeken? Dat kan op de website van Piet J. van den Hout

De makers van de Vogelboekenpodkast

Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
Productie en advies: Gus Maussen
Opname: Bent Langerak
Eindmontage en sound design: Frans de Rond
Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano
Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
Logo: Donald Roos

Help mee vogels beschermen

Vogels zijn er overal en altijd: alledaags en fascinerend, spannend en ontroerend tegelijk. Wij kunnen ons een wereld zonder vogels niet voorstellen. Help mee vogels beschermen en ontvang ook nog eens ons magazine Vogels.

Word lid

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan lees je over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam