Navigatie overslaan
Ooievaar / Fokke Spoelstra - Fotogalerij
Alle berichten

In gesprek met Kester Freriks

Geplaatst op 28 juli 2023

Natuurschrijver (en nog veel meer) Kester Freriks schreef een monografie over de ooievaar. Bijna was deze iconische vogel uit Nederland verdwenen. Een leger aan vrijwillige vogelbeschermers én Vogelbescherming staken daar een stokje voor. In het boek van Freriks komt deze bijzondere comeback uitgebreid aan de orde. Aan de hand van de seizoenen, de ooievaarsliteratuur en zijn eigen ooievaarburen neemt hij ons mee langs allerlei bijzondere aspecten van deze vogel. En daar kan hij boeiend over vertellen, merken Gert Ottens en Arjan Berben die met Kester Freriks het gesprek aan gingen over zijn boek. Luister maar.
Cover De Ooievaar Cover De Ooievaar

Vogelboekenpodkast

De Vogelboekenpodkast – een reeks waarin we Nederlandse auteurs van vogelboeken aan het woord laten –, is ook te beluisteren via Spotify en via Apple Podcasts.

Het boek De Ooievaar is verkrijgbaar in de winkel van Vogelbescherming, bij je eigen boekhandel of online, bijvoorbeeld via de uitgever: De ooievaar - Atlas Contact.

Kester Freriks schreef eerder boeken over ‘het nieuwe vogels kijken’ en over valken en nog over veel meer in een boeket aan genres. Lees er meer over op zijn eigen website.

De makers

  • Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
  • Productie en advies: Gus Maussen
  • Opname: Bent Langerak
  • Eindmontage en sound design: Frans de Rond
  • Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
  • Logo: Donald Roos

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan lees je over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam