Navigatie overslaan
Grauwe ganzen / Shutterstock
Alle berichten

In gesprek met Fred Wouters

Geplaatst op 22 maart 2023

De oud-directeur van Vogelbescherming, Fred Wouters, blikt terug op 15 jaar vogels beschermen in zijn boek De rode lijster. Hij geeft een kijkje in de keuken hoe Vogelbescherming te werk gaat. En hij belicht een aantal ‘hete hangijzers’ als het gaat om vogels beschermen. Gert Ottens en Arjan Berben interviewen Fred over zijn boek in deze nieuwe editie van de Vogelboekenpodkast. Hij toont zich een gepassioneerde verteller die nu ook met meer vrijheid het woord kan voeren.

Vogelboekenpodkast

De Vogelboekenpodkast – een reeks waarin we Nederlandse auteurs van vogelboeken aan het woord laten –, is ook te beluisteren via Spotify en via Apple Podcasts.

Het boek De rode lijster is verkrijgbaar in de winkel van Vogelbescherming, bij je eigen boekhandel of online, bijvoorbeeld via de uitgever: De rode lijster - Uitgeverij Noordboek | Sterck & DeVreese | HL Books | Bornmeer.

Eerder verscheen dit interview met Fred Wouters over 15 jaar vogels beschermen.

Vogelboekenpodkast

Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
Productie en advies: Gus Maussen
Opname: Bent Langerak
Eindmontage en sound design: Frans de Rond
Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano
Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
Logo: Donald de Roos

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts