Navigatie overslaan
Ooievaar / Piet Munsterman - Saxifraga Alle berichten

Het ware verhaal van de ooievaar

Geplaatst op 31 augustus 2016

De ooievaar staat steevast in de top-3 van populaire soorten van Beleef de Lente, het webcam-project van Vogelbescherming. Het is een soort die tot de verbeelding spreekt. Al ging het lang niet goed met de ooievaar die een totaal dieptepunt bereikte in de jaren '60 van de vorige eeuw. Met steun van vele vrijwilligers en dankzij de leden van Vogelbescherming is de soort er weer bovenop gekropen.

In de nieuwe brochure van STORK krijgt u veel leuke achtergrondinformatie over de ooievaar. Hoe kun je mannetjes van vrouwtjes onderscheiden bijvoorbeeld. Dat is helemaal niet eenvoudig! Wat ze eten, hoe ze voor hun nageslacht zorgen en natuurlijk over hun trekgedrag. Ongeveer 65% van de ooievaars trekt in de winter weg naar Afrika. En nog veel meer boeiende informatie.

De brochure biedt ook inspiratie over hoe u kunt bijdragen aan het beschermen van ooievaars. Bijvoorbeeld door mee te helpen met het tellen en inventariseren van ooievaars, of met een nestplaats op het erf. Dat kan bijvoorbeeld met een bekende ooievaarspaal of een afgetopte boom. Daar komt overigens nog wel het een en ander bij kijken. STORK kan daarover adviseren.

Op de website van STORK staat hoe u de brochure kunt bestellen.