Navigatie overslaan
Zilvermeeuw / Henk Reuvekamp Alle berichten

Henk Reuvekamp maakte de foto van de maand

Geplaatst op 9 februari 2017

Via onze vogelgalerij kregen we van Henk Reuvekamp een mooie foto opgestuurd van een zilvermeeuw. Het is onze foto van de maand. Henk vertelt het verhaal achter de foto

“Ik ga vaak wandelen. Dat doe ik samen met mijn vrouw. Dan gaan we naar de zee en de duinen, natuur die rust geeft. Maar de camera gaat mee. Er is altijd wel wat te zien. We troffen bij Noordwijk deze zilvermeeuw die met die zeester in de weer was.” 

“Ik moest heel snel afdrukken, de meeuw landde heel kort op het strand. Veel andere meeuwen vormden ‘kapers op de kust’. Ik heb uiteindelijk niet meer kunnen zien of de meeuw de zeester heeft kunnen opeten. Daarvoor ging hij te ver weg.” 

Oostvaardersplassen

“Ik heb altijd mijn camera bij me. Het fotograferen van vogels is mijn grote hobby. Ik ben er al jaren mee bezig. Heb niet echt een favoriet gebied om naartoe te gaan, maar ga wel graag naar de Oostvaardersplassen.

Daar fotografeer ik dan ijsvogels, baardmannetjes en rietgorzen. De kleuren van hun veren vind ik erg mooi. Ik probeer ook hun gedrag in beeld te krijgen. IJsvogels die op visjes jagen, de baardmannetjes en rietgorzen die van rietpluim naar rietpluim gaan, op zoek naar zaadjes.”

De vogelfotogalerij

Stuur uw mooiste vogelfoto in voor een plek in onze vogelfotogalerij! Elke maand kiest Vogelbescherming er één als foto van de maand. Dank u wel!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen van deze site via email. Tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels Digitaal

Optiekspecialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van
Vogelbescherming.

Bekijk onze optiek