Navigatie overslaan
IJsvogel / Hans Stoel Alle berichten

Hans Stoel maakte de foto van de maand

Geplaatst op 9 augustus 2017

Via de Vogelfotogalerij stuurde Hans Stoel deze flitsende foto van een ijsvogel. Het is onze foto van de maand geworden!

Spectaculair deze ijsvogel! Hoe kreeg u het voor elkaar!?

“Zittend in het water in een camouflagetentje met mijn waadpak aan, heb ik deze foto gemaakt. Camera op statief. Het ging niet vanzelf. Ik heb eindeloos gezeten tot dit moment voordeed – denk aan anderhalf jaar.”

Heeft u dus iets speciaals met ijsvogels?

“Jazeker! Het is de meest exotische vogel van Nederland. Het is vogel met een prachtig verendek, maar ook schuw en niet makkelijk vast te leggen. Maar zo’n uitdaging ga ik graag aan.”

Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om Nederlandse vogels zo mooi mogelijk vast te leggen.

Hoe is uw voorliefde voor de vogelfotografie ontstaan?  

“Rond mijn zestiende ben ik er al mee begonnen, vanuit mijn liefde voor de natuur. Het geeft me rust en ik vind het iedere keer weer een uitdaging om Nederlandse vogels zo mooi mogelijk vast te leggen.

Naast bijvoorbeeld de ijsvogel fotografeer ik graag roerdompen: mysterieuze vogels die eenzaam leven in het riet. Mijn meest bijzondere moment bij het fotograferen van vogels was een boomvalk die achter een ijsvogel aan zat. Dat zie je zelden!

Lange tijd besteedde ik ieder vrij uurtje aan fotograferen. Maar tegenwoordig is dit wat lastiger met twee jonge kinderen. Maar als zij ouder zijn, zal ik zeker mijn liefde voor vogels over proberen te brengen.”

Wat is uw vogelfototip?

“Koop een schuiltentje!”

De vogelfotogalerij

Stuur uw mooiste vogelfoto in voor een plek in onze vogelfotogalerij! Elke maand kiest Vogelbescherming er één als foto van de maand. Dank u wel!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen van deze site via email. Tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels digitaal

Optiekspecialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van
Vogelbescherming.

Bekijk onze optiek