Navigatie overslaan
Gierzwaluw / Shutterstock Alle berichten
Gierzwaluw / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Gezocht: kandidaten voor de Ledenraad (3)

Geplaatst op 12 december 2016

Vanaf nu tot 1 februari 2017 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Everdien Smeenk wat haar motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.

Wie? Everdien Smeenk

Leeftijd? 69 jaar
In de Ledenraad? sinds 2010
Beroep? Gepensioneerd docente Engels

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels? 

"Omdat ik mij grote zorgen maak over de onrustbarende  achteruitgang van talloze vogelsoorten."

Welke soort spreekt je nog net iets meer aan?

"Sinds 3 jaar ben ik betrokken bij een gierzwaluwproject, opgezet door de gemeente Utrecht omdat vanwege renovatie en sloop er helaas veel nestplekken verdwijnen. Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers brengen wij nestplaatsen van gierzwaluwen in kaart om deze zo veel mogelijk te kunnen behouden of indien nodig voor alternatieve nestgelegenheid te zorgen."

Mooiste vogelervaring?

"Een van mijn mooiste vogelervaringen dateert van een aantal jaren geleden. Tijdens een weidevogelbeschermings-ronde vond ik een gruttonest met 4 jongen die net uit het ei waren gekomen. Ik was diep ontroerd door hun kwetsbaarheid en schitterende kleurschakeringen."

Wat spreekt jou aan in Ledenraad?

"Samen met vogelliefhebbers van vele disciplines mee te kunnen denken met het beleid van Vogelbescherming en zodoende, op een andere manier dan uitsluitend in het veld, een bijdrage te leveren aan de bescherming van vogels."

Waarom zou je in de Ledenraad van Vogelbescherming willen zitten?

"Lid zijn van de Ledenraad is een nuttige, leerzame en stimulerende ervaring!"

Pand Vogelbescherming Nederland / JvD

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Bent u enthousiast over Vogelbescherming en wilt u zich kandideren?

Tot 1 februari 2017 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen. Op 31 mei volgt uiterlijk de uitslag.

Lees er hier meer over

Dit is een serie van 3 portretten van Ledenraadsleden van Vogelbescherming. Vorige week las u het verhaal van Maarten Platteeuw, de week ervoor van Hilde Engels.