Navigatie overslaan
Draaihals / Agami Alle berichten

Een appeltje te schillen

Geplaatst op 17 mei 2023

Weet u het nog? Hoe we een in #40 de draaihals probeerde te zoeken als een knaller van een seizoensfinale, maar jammerlijk faalde... Wij weten dat nog wel. Het zit Arjan bepaald niet lekker en wil zich daarom revancheren. We gaan dus weer op zoek naar de draaihals, maar ook hebben we kans op de fluiter, het mooiste zangvogeltje van Nederland. We hebben in ieder geval goeie hoop, want seizoen 6 staat in de wandelgangen bekend als het seizoen dat maar blijft geven. Zal dat nu ook het geval zijn en sluiten de jongens het seizoen met een knaller af?

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Vogels in natuurgebieden

De parels van de Nederlandse vogelnatuur zijn de kust en de waterrijke gebieden. Voor miljoenen vogels zijn deze plekken - Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeergebied - van wezenlijk belang.

Wat doet Vogelbescherming?

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts