Navigatie overslaan
Steenuil / Nature in Stock - Eric Medard Alle berichten

Beleef de Lente 2020 breekt alle records

Geplaatst op 1 mei 2020

Online vogels kijken via www.beleefdelente.nl is een populaire bezigheid nu mensen thuis zitten. De webcams van Vogelbescherming Nederland zijn elk jaar een groot succes, maar dit jaar gaan de cijfers door het dak. In 2 maanden tijd hebben meer dan 1,1 miljoen mensen naar de broedende vogels gekeken. Daarmee is nu al een nieuw kijkcijferrecord bereikt, terwijl de webcams nog open blijven tot in juni.

Vogels kijken blijkt een welkome afwisseling voor wie nu thuis zit vanwege het corona-virus. Er is spanning in de vorm van een eieren- en kuiken etende marter bij de nijlgans en kauw. Er is sensatie als vreemde ooievaars het nest lastig vallen. En er zijn veel zen-momenten, als de steenuiltjes met elkaar knuffelen of jonge slechtvalken onder moeders vleugels kruipen. En altijd is er de vraag: gaan de jongen het redden en vliegen ze uit?

Meer dan 1,1 miljoen kijkers

Dat de webcams van Vogelbescherming Nederland populair zijn blijkt elk jaar weer uit de hoeveelheid mensen die de broedende vogels volgen. Vorig seizoen keken in totaal een kleine 850.000 mensen naar de vogels, een deel daarvan zelfs dagelijks. Een jaar eerder werd het record van 1 miljoen kijkers bereikt. Dit jaar breken de webcams alle records: in 2 maanden tijd hebben meer dan 1,1 miljoen mensen een kijkje genomen in de nesten.

Videostill slechtvalk met kuikens Videostill slechtvalk met kuikens

Broedseizoen in volle gang: nu gebeurt het!

Dat aantal zag nog blijven oplopen, omdat het broedseizoen nu in volle gang is. Dit zijn de spannende weken! Wie nu een kijkje neemt op www.beleefdelente.nl zal direct kunnen genieten van 3 jonge steenuiltjes, 4 slechtvalkkuikens en 5 kleine ooievaars. Het kerkuilenpaar broedt op 3 eieren en de koolmezen zorgen voor maar liefst 8 eieren. 4 jonge merels zijn uitgevlogen en zojuist is het merelpaar aan een tweede leg begonnen. Daarmee komt het aantal eieren voor dit seizoen op Beleef de Lente op 50!

De komende weken is het dus volop spektakel op www.beleefdelente.nl. De camera’s blijven open tot alle jongen zijn uitgevlogen.

Met jouw aankoop help je de vogels

In onze webshop vind je een breed assortiment producten voor meer vogels in je tuin. Als je een product bij ons koopt, help je niet alleen de vogels in je tuin, je helpt Vogelbescherming ook alle vogels in Nederland en daarbuiten beschermen. 

naar de webshop

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws