Navigatie overslaan
Steenuil / Nature in Stock - Eric Medard Alle berichten

Beleef de Lente 2020 begint bijna: clipmakers gezocht!

Geplaatst op 4 februari 2020

Nog een paar weken en dan gaan de camera’s van Beleef de Lente weer open. Iedereen kan dan 24/7 live genieten van het wel en wee van meer dan tien soorten vogels tijdens hun broedseizoen. Om dit mogelijk te maken, is een groot team van vrijwilligers permanent actief achter de schermen. Dit team is zo goed als compleet voor seizoen 2020, maar we kunnen nog wel een paar clipmakers gebruiken. Wie neemt de uitdaging aan? Het is misschien wel de leukste vrijwilligersklus bij Beleef de Lente!

Wat houdt het in?

Als clipmaker (video-editor) monteer je bij een vogelsoort van Beleef de Lente korte filmclips van de interessante, grappige, bijzondere gebeurtenissen. Je gebruikt daarvoor de van de livebeelden opgenomen video-uurbestanden en de tips van kijkers. Aan de clips voeg je uitleg en duiding van de beelden toe, waarna je de clips naar de site uploadt.

Vrijwilliger Jonathan vertelt wat hij als clipmaker precies doet en hoe hij dat ervaart.

Wat moet je kunnen?

Handig met video-software: knippen en plakken van filmfragmenten, toevoegen van standaard (af)titelblad en ondertiteling (je krijgt hiervoor formats aangeleverd).

Kennis van vogels is niet perse noodzakelijk, hiervoor kun je terecht bij de webloggers en experts.

Tijdsinspanning: een paar uur per week, in overleg.

Lijkt het je leuk om clipmaker te worden bij Beleef de Lente neem dan contact op met Louis van Oort.

Vrijwilliger worden

Word je ook vrijwilliger? Vogels en natuur beschermen? Met z'n allen komen we verder! We zoeken allerlei soorten vrijwilligers.

Help mee

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus