Navigatie overslaan
Drieteenmeeuw / Annie Keizer Alle berichten

Annie Keizer maakte de foto van de maand

Geplaatst op 13 oktober 2016

Via onze vogelgalerij kregen we van Annie Keizer een mooie foto opgestuurd van een drieteenstrandloper. Het is onze foto van de maand. Die staat hierboven. Annie vertelt het verhaal erachter en geeft haar foto-tip.

“De drieteenstrandloper heb ik gefotografeerd op Texel. Daar gaan we elk jaar een paar dagen naartoe. Om te genieten van de natuur én zoveel mogelijk te fotograferen. Lopend vanaf de vuurtoren naar de slufter zijn er altijd veel drieteenstrandlopers langs de vloedlijn. In dat gebied is het één van onze favoriete vogels. Rennend langs de kustlijn... altijd bezig. Super om die beestjes te volgen!”

“Toen zagen we er één die bijzonder gedrag vertoonde bij een zandspiering. Elke keer als er andere strandlopers in de buurt van die spiering kwamen, was deze er als de kippen bij om ze te verjagen. Soms rende hij zelf ook weg als de spiering in het zand opwipte. Maar als een andere vogel in de buurt kwam, was hij er ook weer. Met bolle rug én een bepaald geluid kwam hij aanrennen. Ik lag op mijn buik in het zand en hoefde alleen maar de spiering in de gaten te houden. Als ik dat geluidje hoorde, wist ik dat de drieteen eraan kwam. Zo heb ik een aantal mooie beelden kunnen maken.”

Drieteenmeeuw / Annie Keizer Drieteenmeeuw / Annie Keizer

“Ik vind het leuk dat jullie mijn foto hebben gekozen tot ‘foto van de maand september’. Voor mij is dat ook een stimulans om me weer bezig te gaan houden met fotografie. Door een paar oogoperaties heb ik de hele zomer helaas niet kunnen fotograferen.”

“Mijn beste foto-tip is toch om vooral veel naar buiten te gaan, goed om je heen kijken én luisteren. Zo ontdek je mooie dingen in de natuur. En dan geduld hebben om te fotografen. Ondertussen geniet je eindeloos.”

De vogelfotogalerij

Stuur uw mooiste vogelfoto in voor een plek in onze vogelfotogalerij! Elke maand kiest Vogelbescherming er één als foto van de maand. Dank u wel!