Navigatie overslaan
Alle berichten

2019 is het Jaar van de Wulp

Geplaatst op 6 mei 2019

Het is de grootste steltloper van ons land. U vindt hem in alle jaargetijden in het Waddengebied en langs de Zeeuwse delta. Als broedvogel komt hij nog voor op goed boerenland en in de duinen van de Waddeneilanden.

De wulp heeft het moeilijk en staat op de Rode Lijst. Hij maakt de prachtigste geluiden die ver klinken over de open vlaktes.

Hoe u 'm makkelijk herkent? Er is een ezelsbruggetje: de snavel van de wulp wijst naar zijn gulp.

Voor deze video is Camilla Dreef naar de Waddenzee gegaan. Dit gebied is van grote betekenis voor allerlei soorten vogels, waaronder de wulp. En de wulp krijgt u te zien! Een vogel om verliefd op te worden. Zo'n mooie soort wil je toch beschermen?

Geef voor vogels

Vogels zijn er altijd en bijna overal. Ze bezorgen ons plezier en blijven ons verwonderen. Toch is de aanwezigheid van vogels niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk of dreigen zelfs uit ons land te verdwijnen. Help ook mee.

Doneer nu

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus