Navigatie overslaan
Alle berichten

Videostill Jaar van de Wulp

2019 is het Jaar van de Wulp

Geplaatst op 6 mei 2019

Het is de grootste steltloper van ons land. U vindt hem in alle jaargetijden in het Waddengebied en langs de Zeeuwse delta. Als broedvogel komt hij nog voor op goed boerenland en in de duinen van de Waddeneilanden.

De wulp heeft het moeilijk en staat op de Rode Lijst. Hij maakt de prachtigste geluiden die ver klinken over de open vlaktes.

Hoe u 'm makkelijk herkent? Er is een ezelsbruggetje: de snavel van de wulp wijst naar zijn gulp.

Voor deze video is Camilla Dreef naar de Waddenzee gegaan. Dit gebied is van grote betekenis voor allerlei soorten vogels, waaronder de wulp. En de wulp krijgt u te zien! Een vogel om verliefd op te worden. Zo'n mooie soort wil je toch beschermen?

Help vogels van de Rode Lijst

Ons land telt 196 broedvogels en maar liefst 87 soorten staan er op de Rode Lijst. Dat is bijna de helft! Gelukkig is er ook positief nieuws: beschermen werkt. Met uw gift steunt u de verbetering van leefgebied voor vogels van de Rode Lijst. 

Doneer nu

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Meer over

jaarvandewulp seizoensmailing wulp

Deel dit bericht