Navigatie overslaan
Steenuil / Shutterstock Alle berichten

1000ste schenking voor vogels

Geplaatst op 20 april 2017

Steeds meer leden van Vogelbescherming steunen ons via een periodieke schenking. Zij geven minimaal vijf jaar lang een vast bedrag, dat bestaat uit het lidmaatschapsgeld en een extra gift. Voordeel is dat de contributie volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. “Mooi dat de overheid bijdraagt aan ons lidmaatschap voor Vogelbescherming. En elke euro die we geven gaat volledig naar het goede doel,” reageren Truusje en Kees Langejan uit Alphen aan den Rijn.

Ze vonden vogels altijd al erg leuk om naar te kijken, maar sinds ze sinds zeven jaar geleden gepensioneerd zijn, heeft het vogelvirus hen pas écht te pakken. Samen trekken ze erop uit met de verrekijker en zijn ze actief lid van het IVN- afdeling Alphen a/d Rijn. Kees is tevens lid van de Uilenwerkgroep en constateert tevreden dat het met de kerkuil goed gaat in zijn regio. Met de steenuil is dat helaas een stuk minder.

Onlangs besloten Truusje en Kees hun jaarlijkse bijdrage voor Vogelbescherming te verhogen tot 200 euro per jaar via een periodieke schenking voor vijf jaar. Ze downloadde het formulier voor een Periodieke Gift via de website van Vogelbescherming. “Heel eenvoudig,” vertellen ze. “We hebben eerder een periodieke schenking gedaan, maar toen moest dat nog via een notariële akte. Het gaat nu heel gemakkelijk en we hebben gelijk meerdere goede doelen voor langere tijd bedacht.” Dat zij de duizendste zijn die op deze wijze Vogelbescherming steunen, vinden ze vooral heel leuk.

Vogelbescherming is gewoon een prima club en we hopen dat meer mensen ons voorbeeld volgen om periodiek te schenken.

Truusje en Kees Langejan

Dat ze behept zijn met het vogelvirus blijkt ook uit hun achtertuin. In de weelderig begroeide tuin hangen ook in het voorjaar voedersilo’s met voor het broedseizoen verantwoord vogelvoer. Tijdens dit interview wisselen kauwen, gaaien, Turkse tortels en merels elkaar af. Tot vreugde van onze vogelvrienden landt een halsbandparkiet op een van de voedersilo’s. “De parkieten brengen letterlijk meer kleur in de tuin en waarom zouden we hen ook niet wat gunnen? Elke dag beleven we heel veel plezier aan vogels.”

Truusje en Kees Langejan nemen afscheid met: “Voortdurend hoor je dat bepaalde vogelsoorten het moeilijk hebben en dat verdient aandacht. Vogelbescherming is gewoon een prima club en we hopen dat meer mensen ons voorbeeld volgen om periodiek te schenken."

Meer weten over schenken?

Ga naar www.vogelbescherming.nl/schenken of bel met Jaap Hijmans.
Jaap Hijmans

Jaap Hijmans, Medewerker Nalatenschappen
0306937729 of 0618885546
Neem contact met mij op