Navigatie overslaan
Rose bellied bunting / Francesco Veronesi Alle berichten

Wereldrecordjaar Arjan nadert magische grens

Geplaatst op 22 december 2016

Arjan Dwarshuis heeft het ‘wereldrecord vogels kijken’ inmiddels verpulverd. Hij staat al op maar liefst 6742 vogelsoorten. Met nog 8 dagen te gaan in Japan, Taiwan en Vietnam zal hij de magische en onhaalbaar geachte grens van 7000 heel dicht naderen. Het al heel scherpe oude record stond met 6042 soorten op naam van de Amerikaan Noah Strycker en kan dus gevoeglijk in de prullenmand.
vogelbeeld / Arjan Dwarshuis vogelbeeld / Arjan Dwarshuis

100.000 euro voor ernstig bedreigde vogels

Natuurlijk gaat het Arjan Dwarshuis om de eer, maar deze recordpoging heeft wel degelijk een serieuze ondertoon. Want met zijn ‘Big Year’ vraagt Arjan vooral aandacht voor bedreigde vogels en zamelt hij geld in voor het Preventing Extinctions Programme (PEP) van BirdLife International. Het PEP redt ernstig bedreigde vogelsoorten van de rand van de afgrond. En hier heeft Arjan zijn doelen hoog gesteld. Hij wil proberen 100.000 euro op te halen voor dit prachtige fonds. Inmiddels staat de teller bijna op een mooie 20.000 euro, maar Arjan zou Arjan niet zijn als hij ook daar niet voor het gaatje zou gaan. “Als ik na 2 januari terug ben in Nederland, heb ik eindelijk tijd om echt energie te steken in het werven van fondsen. Ik ga wil doorgaan tot ik 100.000 euro heb opgehaald!”

Help Arjan naar de ton!

Wil je de fondswervingsactie van Arjan steunen, ga dan naar zijn speciale fondswervingpagina die hij in samenwerking Dutch Birding en Vogelbescherming Nederland heeft opgezet. Elke cent gaat rechtstreeks naar het PEP.

Maar er is nog een andere manier om de actie van Arjan te steunen. Kunstenaar Erik van Ommen maakte een bijzonder fraai schilderij van de bedreigde lepelbekstrandloper en stelt het beschikbaar aan mensen die de actie van Arjan steunen.

Het kunstwerk wordt verloot onder mensen die minimaal 10 euro storten via www.vogelbescherming.nl/arjan. Dus geef Arjan, de vogels en wie weet jezelf dit prachtige kerstcadeau!