Navigatie overslaan
Nachtzwaluw / Shutterstock Alle berichten

Klinkt daar écht een vogel?

Geplaatst op 20 april 2021

Ratelende kikkers, blatende geiten, hoempende scheepshoorns. Exotische vogelgeluiden zijn niet voorbehouden aan de tropen. Ook in Nederland is een potpourri aan zonderlinge audiocreaties te horen.

Zo luidt de titel en de intro van mijn artikel in Vogels 2 (2021), het ledenmagazine van Vogelbescherming. In deze podcast laat ik u veel van de geluiden die ik hierin bespreek, horen. De meeste opnamen heb ik zelf gemaakt; op een paar na, zie de bronvermelding.

Veel plezier met het luisteren!

Podcast Is dat echt een vogel (Ruud van Beusekom)

NB Aanvulling

In het artikel in ledenmagazine Vogels 2 (2021) staat dat het geluid van de dwergooruil te vergelijken is met een knoflookpad. We hebben daar bedoeld: een vroedmeesterpad.

Vogelvriendelijke Zuivelwijzer

Welke zuivel is goed voor vogels en natuur? Welke winkels leveren deze? Dat ontdek je met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. Kies bewust en draag bij aan een toekomst met rijke weides
vol vogels!

Naar de zuivelwijzer

Vogels in natuurgebieden

De parels van de Nederlandse vogelnatuur zijn de kust en de waterrijke gebieden. Voor miljoenen vogels zijn deze plekken - Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeergebied - van wezenlijk belang.

Wat doet Vogelbescherming?