Navigatie overslaan
Nachtzwaluw / Shutterstock Alle berichten

Nachtzwaluw / Shutterstock

Door Ruud van Beusekom
Vogelbescherming Nederland

Klinkt daar écht een vogel?

Geplaatst op 20 april 2021

Ratelende kikkers, blatende geiten, hoempende scheepshoorns. Exotische vogelgeluiden zijn niet voorbehouden aan de tropen. Ook in Nederland is een potpourri aan zonderlinge audiocreaties te horen.

Zo luidt de titel en de intro van mijn artikel in Vogels 2 (2021), het ledenmagazine van Vogelbescherming. In deze podcast laat ik u veel van de geluiden die ik hierin bespreek, horen. De meeste opnamen heb ik zelf gemaakt; op een paar na, zie de bronvermelding.

Veel plezier met het luisteren!

Podcast Is dat echt een vogel Ruud van Beusekom.mp3

NB Aanvulling

In het artikel in ledenmagazine Vogels 2 (2021) staat dat het geluid van de dwergooruil te vergelijken is met een knoflookpad. We hebben daar bedoeld: een vroedmeesterpad.

Koop vogelvriendelijke producten

Er zijn steeds meer producten te koop die met zorg voor natuur en vogels zijn geproduceerd. U kunt via aankopen in de supermarkt laten zien wat u belangrijk vindt.

Vogelvriendelijke zuivelwijzer

Vogels in natuurgebieden

De parels van de Nederlandse vogelnatuur zijn de kust en de waterrijke gebieden. Voor miljoenen vogels zijn deze plekken - Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeergebied - van wezenlijk belang.

Wat doet Vogelbescherming?

Meer over

ruudvanbeusekom vogelskijken roerdomp nachtegaal podcast krekelzanger ooievaar magazinevogels brilduiker nachtzwaluw vogelzang

Deel dit bericht