Navigatie overslaan
Videostill kauw Beleef de Lente Alle berichten

Volg mees, merel en kauw live via Beleefdelente.nl

Geplaatst op 17 maart 2020

Niets te doen door het corona-virus? Voor vogels kijken hoef je niet naar buiten! Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland opent drie extra webcams: bij de koolmees, merel en kauw. Drie tuinvogels die bijna iedereen wel in zijn tuin ziet verschijnen, mits die groen genoeg is. Nu kan iedereen via www.beleefdelente.nl ook zien wat er ín het nest gebeurt.

Op het moment dat de camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming live gingen, afgelopen 1 maart, was er al genoeg te beleven. De bosuil broedde op twee eieren, er werd volop gepaard bij de ooievaars en geknuffeld bij de steenuilen. De strijd tussen de roofvogels bij het zeearendennest is nog niet beslecht. Voor de kijkers van Beleef de Lente is dat volop genieten.

Kauw, koolmees en merel

Beleef de Lente opent nu extra camera’s bij drie tuinvogels: de kauw, koolmees en merel. Kauw en koolmees broeden in een nestkast, waarbij zowel een camera binnen als buiten de kast is gemonteerd. De merel heeft zelf een nestje gebouwd met wat takjes en mos onder een dakgoot.

Mooie momenten als clipje

Omdat ook binnenblijvers niet 24 uur per dag de tijd hebben om te kijken, verwerkt Vogelbescherming alle mooie, spannende en bijzondere momenten tot een clipje. Zo hoeft u niets te missen. Op beleefdelente.nl vindt u ook les- en doetips voor kinderen in de basisschoolleeftijd om de vogels te ontdekken. Kijk daarvoor bij www.beleefdelente.nl/indeklas.

Beleef de Lente

De camera’s van Beleef de Lente zijn vanaf begin maart tot eind juli aan bij verschillende vogelsoorten zoals de visarend, oehoe, steenuil, ooievaar, bosuil en nog veel meer.

Kijk de clipjes en lees de blogs

Vogels kijken: spanning én ontspanning

Buiten zijn en genieten van je omgeving, de schoonheid van vogels en het bijzondere van hun gedrag gecombineerd met onverwachte natuurmomenten en de vraag of het lukt om een favoriete soort te ontdekken.

Lees meer