Toon alle berichten

Vogels in het Dordrechts Museum

Geplaatst op 15 februari 2017

Van 19 februari tot en met 17 september zijn er veel vogels te zien in de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur’.

Leuk voor onze leden om eens op een andere manier naar vogels te kijken. Nu eens niet in de levende natuur, maar op prachtige schilderijen en vogelbehangsels uit de 18e eeuw.

Vogelbescherming heeft een aantal schilderijen voorzien van actuele informatie over de afgebeelde soorten. Ook zijn rond deze tentoonstelling een aantal lezingen georganiseerd voor onze leden, o.a. door vogelkenner Nico de Haan. En op vertoon van uw ledenpas krijgt u € 4,50 korting op de entree van het museum.

Lezingen

Vindt u het leuk om de tentoonstelling te bezoeken met een lezing en toelichting van samensteller en conservator Sander Paarlberg? Meldt u dan aan (via het museum) voor één van zijn lezingen:

Vrijdag 26 mei, aanvang 14.30 uur
Zondag 18 juni aanvang 14.30 uur

De toegangsprijs voor de lezing is € 4,50 + entreekosten van het museum (MJK geldig).

Wilt u de tentoonstelling bezoeken vanuit het perspectief van vogels, met een lezing en toelichting door vogelkenner Nico de Haan? Meldt u dan aan voor een van de twee lezingen van Nico over de vogels van Schouman en nu.

Zaterdag 13 mei - aanvang 11.00 – 13.00 uur
Zaterdag 13 mei - aanvang 14.00 – 16.00 uur

De toegangsprijs voor de lezing is € 5,- +  entreekosten van het museum (MJK geldig). Inbegrepen is een kop koffie of thee bij ontvangst.

Over de tentoonstelling

Schouman (1710-1792) behoort tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van de ‘Zilveren Eeuw’. Als dierenschilder is hij internationaal bekend en befaamd om zijn aquarellen van ‘in- en uitlandsche’ vogels, zoogdieren en planten, en zijn vogelbehangsels.
Uniek is zijn kamerschildering uit Huis ten Bosch die éénmalig buiten het paleis te zien zal zijn.

Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur
Dordrechts Museum
19 februari 2017 t/m 17 september 2017

Meer over

zuidholland tentoonstelling nicodehaan

Deel dit bericht

Gerelateerde items

Populair