Navigatie overslaan
Vogelobservatorium Tij / Katja Effting Alle berichten

Vogelobservatorium Tij genomineerd voor architectuurprijs

Geplaatst op 26 september 2019

Het nieuwe vogelobservatorium Tij bij het Haringvliet is genomineerd voor een architectuurprijs. Vogelbescherming nam in samenwerking met Natuurmonumenten het initiatief voor deze bijzondere vogelkijkplek. Uitgangspunt was een plek te creëren waar iedereen de prachtige deltanatuur van het Haringvliet kan ervaren.

Het vogelobservatorium Tij is gelegen aan de rand van het vogelreservaat Scheelhoek in Stellendam en in april 2019 geopend voor publiek. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU Architecten in samenwerking met Ro&Ad Architecten. Bekijk hier een filmpje hoe Tij werd gemaakt. Tij is nu genomineerd voor de ARC19 Detail Award.

De ARC19 Detail Award wordt uitgereikt aan het architectuurproject dat zich het meest onderscheid door innovatieve details. Op 7 november vindt de uitreiking van de ARC19 Awards plaats in Amsterdam. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt op initiatief van het magazine de Architect en belichten de mooiste bouwwerken in Nederland en België in verschillende categorieën. Een vakjury kiest uit de genomineerden een winnaar. Naast de categorie ‘Detail’ zijn er ook prijzen voor ‘Architectuur’, ‘Stedenbouw’, ‘Interieur’, ‘Meubel’, ‘Innovatie’ en ‘Development’.

Ei van een grote stern

Het vogelobservatorium Tij is ontworpen in de vorm van een ei van de grote stern en biedt een fantastisch uitzicht op de deltanatuur van het Haringvliet en haar vogelrijkdom. Er broeden in het voorjaar onder andere duizenden grote sterns op eilandjes voor de kust van Scheelhoek. De ontwikkeling van het vogelobservatorium is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, de provincie Zuid-Holland en BPD Cultuurfonds.

Grote stern / Elwin van der Kolk Grote stern / Elwin van der Kolk

Zelf kijken?

Wilt u zelf een kijkje nemen? Houd dan navigatieadres Deltahaven 61 in Stellendam aan. Vanaf de parkeerplaats bij de jachthaven Marina Stellendam loopt een mooie wandelroute naar Tij.

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus